Isolatie hellend dak

Isolatie hellend dak

Hellend dak isoleren? Roofcover biedt u de beste oplossing.

Van nature stijgt warmte op en dit is ook het geval in jouw huis. Dit kun je bijvoorbeeld merken als je een hand boven de verwarmingsradiatoren houdt. Je voelt dan de warme lucht langs je hand glijden. Warmte ontsnapt uit je woning via de muren, vloer, dak en ramen. Maar voor het grootste deel verlies je warmte door het dak. Je verliest namelijk wel tussen de 20% en 35% van je warmte door het dak. Ook als je alleen beneden in de woonkamer of op de 1e verdieping (onder de zolder) verwarmt gaat er warmte verloren door het dak. Ondanks de verdiepingsvloeren gaat de warmte hier doorheen om uiteindelijk op de bovenste verdieping door het dak te gaan. Dit kun je voorkomen door isolatie toe te passen waardoor de warmte niet meer zo makkelijk door het dak naar buiten gaat.

Je kunt dit warmteverlies op 3 manieren tegengaan:

  1. Je kunt het schuine dak isoleren door isolatie aan de binnenkant te plaatsen
  2. Je kunt het schuine dak isoleren door isolatie aan de buitenkant te plaatsen
  3. Je kunt isolatie in of op de bovenste verdiepingsvloer plaatsen. Dit staat ook wel bekend als zoldervloerisolatie.

Dit laatste is overigens alleen verstandig wanneer je de bovenste ruimte niet verwarmd. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval als je een zolder of vliering als opslag voor spullen gebruikt. Belangrijk is dat de bovenste verdieping ook goed afsluitbaar is door een deur of een luik.

Dit artikel gaat over het isoleren van een schuin dak. Hier lees je meer over het isoleren van een plat dak of zoldervloerisolatie.

Een schuin dak kan zowel via de binnenzijde als de buitenzijde worden geïsoleerd. Een dak isoleren vanaf de buitenkant heeft de voorkeur boven isolatie aan de binnenkant. Je voorkomt op die manier naden en kieren tussen de verschillende dakdelen zoals in de nok van het dak. Daarbij vormen de dakbalken in dat geval ook geen koudebrug meer waardoor je extra goed isoleert. Een ander bijkomend voordeel is, wanneer je van een authentieke woonstijl houdt, dat je de dakbalken van binnen open kan laten zodat je een mooi origineel effect behoud.

Contacteer ons voor meer informatie

Vraag snel je prijs aan

Ontdek onze diensten

Onze klanten getuigen

Het plat dak op ons huis was nog niet geïsoleerd en de roofing die erop lag voldeed nog wel, maar voor hoelang? Roofcover heeft hier isolatie opgelegd naar de normen van vandaag en er een gewapende EPDM overgelegd, voorzien van een mooi aluminium profiel om het geheel mooi af te werken aan de verhoogde dakrand. De plaatsers waren vriendelijke mannen die goed werk hebben geleverd.

Dieter Benoot

Ik kijk al twee weken op een dakfirma die de twee daken van de gebouwen aan de overkant renoveert en bewonder hun orde, zorgvuldigheid, ze rusten nooit, beginnen altijd stipt op tijd enzovoort. De moeite om te noteren voor een offerte in 2019: Roofcover.

Bob Massart